Рятувальники підкорювали висотки

641

Підкорення висоток. Рятувальники Хмельниччини інспектували будинки, що мають десять і більше поверхів. До багатоповерхівок вимоги з пожежної безпеки значно жорсткіші, аніж до звичайних будівель. У разі пожежі у висотках збільшується час евакуації, а гасіння ускладнюється, особливо на верхніх поверхах. То чи безпечні хмельницькі багатоповерхівки?

Десять поверхів і вище. Хмельницькі рятувальники знову підкорювали висотки.Оперативно-тактичні відпрацювання будинків стартували на початку місяця та триватимуть до кінця зими.

Цього разу рятувальники інспектували багатоповерхівки на Старокостянтинівському шосе. Будинки мають десять поверхів і вище. Відповідно вимоги з пожежної безпеки до них значно жорсткіші, аніж до звичайних будівель.

З основних – під’їзд. До висоток на Старокостянтинівському шосе дібратися практично нереально. Немає тут і зовнішнього протипожежного водопроводу. Є ряд порушень і в середині самих будинків.

Недоліки, каже інспектор, варто усунути і цим повинні перейматися не лише рятувальники, а й самі люди. Все тому, що у разі пожежі евакуаціяувисотках – триваліша, а гасіння – складніше, особливо на верхніх поверхах. А що вже говорити, коли до будинку немає кругового під’їзду або елементарно місця, де можна дібрати води.

" " " "