РЯТУВАЛЬНИКИ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО НЕБЕЗПЕКУ НА ВОДІ

208

Береги водойм влітку переповнені відпочивальниками. І саме у гарячу пору частішають випадки, коли люди тонуть. Аби надати потрібну допомогу, варто знати кілька правил, що можуть врятувати чиєсь життя про основні з них нагадали рятувальники.

На території Хмельницької громади з початку року у воді уже загинуло 6 осіб. Тож аби запобігти подальшим трагедіям, спільно із Червоним Хрестом рятувальники розповіли ази безпечного відпочинку. А при ознаках того, що людина тоне – блискавично зорієнтуватись. Кожна секунда на вагу золота.

Одним із різновидів порятунку – кинути потопельнику  коло. Проте зробити це потрібно правильно. Аби не нашкодити.

Викликати швидку та очистити дихальні шляхи від бруду  – це найперші кроки перехожих на шляху спасіння того, хто тоне. Поки медики їдуть, робимо штучне дихання.

Хмельницький пляж вже давно перенасичений відпочивальниками. Тут цілодобово чергують працівники рятувальної станції. Та сподіватись в разі чого варто і на себе  Про ази першої допомоги деякі люди сьогодні дізнались вперше.

Навіть найпильніший контроль не може гарантувати того, що людині не стане погано у воді чи не схопить судома. Тому ті, хто любить такий відпочинок кажуть, краще послухати рекомендації надзвичайників, але щоб вони потім не знадобились.

" " " "