Рятувальники закликають громадян бути обережними під час Івана Купала

1110

Традиційно, в ніч з 6 на 7 липня, відзначається свято Івана Купала. Супроводжується воно запусканням дівочих вінків у воду, стрибками через ритуальне вогнище та купанням у водоймах. Проте, якщо втратити пильність та не дотримуватися правил безпеки під час святкування, існує ризик отримати опіки, або ж взагалі втопитись. Саме про це напередодні Івана Купала попереджали громадян фахівці Служби порятунку.

У ніч з 6 на 7 липня в Україні відзначають стародавнє свято – Івана Купала.Наші предки вірили, що в цю ніч прокидається вся лісова нечисть: відьми, водяні, русалки та інші. У ніч на Івана Купала не можна купатися у водоймах, вважається, що русалки і водяні можуть затягнути під воду. Хмельничан у воду затягує алкоголь та безпечність. Рятувальники кажуть, чи не щодня допомагають захмелілим відпочивальникам вибратись з води.

Та не завжди такий відпочинок завершується добре. Кількість людей, які загинули у водоймах області вже більша, ніж минулого року.

Напередодні свята, рятувальники провели рейд та нагадали людям як потрібно поводити себе на воді, аби свято не перетворилось на трагедію.

" " " "