СБУ проти інтернет-агітаторів

1112

Посягання на територіальну цілісність та недоторканність України інкримінують чоловікам з Хмельницького та Івано-Франківська. За вказівкою російських кураторів вони поширювали інформацію, спрямовану на загострення ситуації в країні. Спецслужбовці діяльність інтернет-агітаторів припинили. Однак у СБУ наголошують, подібну діяльність на теренах українського інтернет-простору фіксують постійно, тож закликають українців бути особливо пильними.

Заклики до повалення чинної влади, зміни меж українських кордонів та весь набір штампів російської пропаганди поширювали в нашому інтернет-просторі агітатори, котрі сиділи на фінансовій голці кремлівських кураторів. Співробітники Служби безпеки України їхню діяльність припинили, після того, як зафіксували активну інформаційну агресію у соціальних мережах. Українцям намагалися нав’язувати протестні настрої.

Діяльність інтернет-агітаторівзафіксували у Хмельницькому та Івано-Франківську. У соціальних мережах вони поширювали матеріали, спрямовані на загострення ситуації в державі.За свою роботу від росіян отримували винагоду. Алгоритм дій був не новим, раніше подібну діяльність спецслужбовці вже припиняли.

Зловмисники діяли під прикриттям української SMM-структури. Не оминали агітатори і тему короновірусної пандемії. Поширюючи фейки про COVID-19, намагалися дискредитувати заходи, спрямовані на боротьбу із хворобою. Та головне – агітатори збурювали протести та просували ідеї федералізації України.Під час обшуків спецслужбовці вилучили обладнання зловмисників, нині триває досудове розслідування. Кримінальне провадження відкрито за статтею посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. У Службі безпеки закликають українців бути пильними та не піддаватися на провокації та, в разі необхідності, звертатися на гарячу лінію спецслужби.

" " " "