Секрети успіху

472

Дві медалі виграв для України з Токіо рівненський плавець Михайло Романчук. Спортсмен тривалий час проводить на тренуваннях у Хмельницькому.

Олімпійський призер поспілкувався із молоддю та журналістами у Хмельницькому. Хоча Михайло Романчук родом із Рівного та саме це місто представляв у Токіо. Значну частину часу плавець проводить в нашому обласному центрі, адже проживає тут із дружиною Мариною Бех-Романчук. Спортсмен розповів, як потрапив у великий спорт. У дитинстві був непосидючий. Тож батьки планували його віддати на заняття з легкої атлетики. Однак, уже з шести років хлопець опинився на плаванні. Відтоді почався професійний шлях чемпіона. Уже у 14 років Романчук виконав нормативи майстра спорту. Олімпіада у Токіо – це другі серйозні змагання у житті Михайло. Перед цим плавець виступав  у Ріо-де-Жанейро.

Підготовка до Олімпіади , за словами Михайла, тривала усе його життя. Перепоною став карантин, адже усі спортивні заклади були закриті. Тренувався Михайло і в нашому місті.

Виступав Михайло на Олімпіаді на двох дистанціях – 800 та півтори тисячі метрів. На першій здобув бронзу, а заплив на другій приніс срібну медаль. Своїм виступом спортсмен задоволений. Підтримці завдячує тренеру, батькам та дружині Марині. Вона як ніхто знає, як важко іти до мети, адже також є спортсменкою. Плавець каже, у кожній справі головне – наполегливість та мотивація.

Загалом, у колекції Михайла Романчука більше як 20 медалей. Після невеликого перепочинку, знову готується до наступних змагань.

" " " "