Сергій Лабазюк пропонує профінансувати Хмельницький палац спорту та школу на Озерній з держбюджету

1605
Під час карантину бюджет міста Хмельницький недоотримав щонайменше 46 мільйонів гривень, тому важливі об’єкти в місті повинні бути хоча б частково профінансовані з державного бюджету.
Про це заявив народний депутат Сергій Лабазюк в ефірі програми «Момент істини» на телеканалі TV7+.
«Я, як народний депутат від Хмельниччини, неодноразово надсилав запити до профільних міністерств, з вимогою частину коштів перенаправили на фінансування об’єктів державного рівня в Хмельницькому – зокрема на добудову Хмельницького палацу спорту, на який не вистачає 160 млн грн. Також у нас не завершене будівництво школи в мікрорайоні Озерна, яке також потрібно завершувати», – заявив Лабазюк.
Він підкреслив, що міський бюджет Хмельницького не в змозі самостійно «витягнути» ці стратегічні об’єкти.
«Ми закумулювали близько 100 млрд грн в Фонд боротьби з Сovid-19, які практично не були використані до сьогодні. З 13 квітня за 5 тижнів карантину використали лише на 20%. Ці кошти не взялись «з повітря». Вони були залучені зі статей бюджету на підтримку медицини, освіти та інших важливих галузей. Тепер їх потрібно перерозподілити і направити в потрібне русло», – вважає нардеп.
Він нагадав, що нещодавно відбулась перша зустріч депутатської групи «За Хмельниччину» з головою обладміністрації та мерами міст, на якій обговорювали механізм комунікації і співпраці всіх гілок влади на території Хмельницької області. «Маю надію, що злагоджена робота та діалог усіх депутатів, які обирались від Хмельниччини принесуть результати, які, насамперед, відчують мешканці Хмельницької області», – зазначив нардеп.
Нагадаємо, раніше Сергій Лабазюк звернувся із запитом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в якому просив відновити фінансування з Фонду боротьби з Covid-19 програми з покращення стану довкілля, яка з 450 млн. грн. була скорочена до 16 млн. грн та програми  «Спроможна школа для кращих результатів», яка була скорочена з 3,5 млрд. грн. до 2,5 млрд. грн.

" " " "