ШАНА ЛІКВІДАТОРАМ

313

Віддати шану ліквідаторам аварії. У рік катастрофи молоді військові та лікарі Волочиська відправились у самісіньке пекло 4-го енергоблоку ЧАЕС. Уже 35 років потому у містечку вшанували тих, хто тоді рятував світ від масштабної техногенної аварії.

У всій Україні 14-го грудня відзначають день ліквідатора. Тоді ж у далекому 1986-му, над 4-тим енергоблоком ЧАЕС збудували захисний саркофаг. Відтоді вшановують учасників будівництва та ліквідаторів. Свідки тих важких днів зібрались у волочиському центрі культури та розвитку «Гармонія», аби згадати минуле і подякувати героям.

На урочистостях представники благодійного фонду «Ми ПОРУЧ» вшанували подвиг ліквідаторів. Учасників подій нагородили подяками та сертифікатами.

Багато хто після трагедії повернувся додому. Хтось лікує людей, а хтось захищає країну. Зараз у Волочиську функціонує спілка людей з інвалідністю, учасники якої відстоюють права своїх побратимів. Кажуть, допомагають різносторонньо.

У всій країні налічується 600 тисяч чорнобильців. A пам’ятна дата нагадує про те, що потрібно згадувати та дякувати полеглим та живим ліквідаторам аварії.

" " " "