Шантажували і вимагали 100 тис. грн: на Хмельниччині засудили зловмисників

709

Суд відправив у тюрму двох чоловіків, які безпідставно вимагали у хмельничанина 100 тис. гривень, а за невиплату грошей погрожували насильством та знищенням майна. Днями рекетирів засудили.

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Хмельницькій області.

“Цьогоріч, 31 березня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно з кримінальною поліцією та слідчими за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури та силової підтримки спецпризначенців затримали осіб, які вимагали в хмельничанина 100 тис. грн”, – зазначають в пресслужбі.

Затримали двох чоловіків, які кілька місяців безпідставно шантажували хмельничанина, вимагаючи чималу суму грошей. В разі несплати зазначеної суми, погрожували насильством та знищенням майна. Частину грошей потерпілий перерахував на банківський рахунок, який вказали зловмисники, намагаючись законспіруватися.

Проте після перерахунку коштей зловмисників затримами. Виявилося, що вони раніше вже були судимі. Рекетирів затримали в порядку ст. 208 КК України.
Окрім цього, в одного із засуджених під час обшуку правоохоронці виявили наркотики, психотропні речовини, прекурсори в особливо великих розмірах та обладнання для їх виготовлення.

Днями Хмельницький міськрайонний суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження і ухвалив рішення. Обох зловмисників визнали винними за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) КК України. Чоловіку, у якого знайшли наркотичні речовини, доведеться відбути покарання ще й за порушення за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин у великих та особливо великих розмірах), ч.ч. 2, 3 ст. 311 (Незаконне зберігання прекурсорів) та ч. 1 ст. 313 (Придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин) ККУ.

Тож один із чоловіків отримав 3 роки 6 місяців ув’язнення, а іншого заґратували терміном до 5 років 1 місяця позбавлення волі. У рекетирів конфіскували усе майно, окрім житла.

" " " "