Що гальмує запуск Хмельницького аеропорту і коли він запрацює ? Підсумки тижня .

701

Туреччина, Єгипет та Болгарія – повітрям. У Хмельницькому визначилися із тим яким має бути летовище. За технічними характеристиками його хочуть бачити класу чотири ес. Просітше кажучи, аеропорт май приймати та випускати в повітря боїнги. Керівник підприємства не приховує, до цього іще далеко. Хоча, додає, ми маємо хороші перспективи для того, аби літати. Що гальмує запуск Хмельницького аеропорту і коли, зрештою, він запрацює ?

З кожним роком хмельницьке летовище змінює свій вигляд.

Наразі стан злітно-посадкової смуги для прийому і випуску великих пасажирських літаків – непридатний.

Коштів на розробку проекту поки іще немає, хоча, сподівається керівник підприємства, їх незабаром виділять із обласного бюджету. Вартості документації Валерій Сорока поки не називає, каже, вона залежатиме від багатьох факторів. З головним із них уже визначилися – летовище має бути класу 4 с.

Директор аеропорту наголошує, вкладати у розвиток повітроплавання на Хмельниччині готова й держава. Завдяки активним діям з відновлення летовища, ми потрапили у загальнонаціональну програму. Якщо буде проект – будуть кошти на реконструкції злітно-посадкової смуги.

Для того, аби потрапити в цю програму було зроблено чимало. Понад рік тому завершився судовий процес щодо повернення останньої ділянки належної летовищу. А нещодавно в комунальну власність передали й майно – колись належне, але втрачене.

Гроші на це уже є – їх виділила влада обласного центру, а це – 800 тисяч гривень. Директор підприємства не приховує, власних коштів підприємство наразі не заробляє, хоча деякі зрушення й у цьому напрямку є.

Розвиток малої авіації зрештою дозволить летовищу заробляти.

Кошти – невеликі, хоча, зізнається Валерій Сорока, зайвими не будуть.

Директор комунального підприємства каже, все, що робиться – робиться за громади завдяки спільним зусиллям влади міста та області. Додає, сподівається, що розвиток повітроплавання на Хмельниччині підтримуватимуть і далі, адже за ним – майбутнє.

 

" " " "