Що робити із сміттям – думали обласні чиновники.

1052

Країна Данія на території України. Да даними експертів, площа всіх полігонів твердих відходів, які знаходяться в Україні, дорівнює території скандинавської країни.  А це – сім відсотків від загальної території держави. І з кожним роком сміттєві терикони тільки збільшуються. Через це в обласній державній адміністрації відбулася нарада міських голів та начальників управлінь, які відповідають за екологічну безпеку.

На даний час  в Україні законно діє близько шести тисяч сміттєзвалищ, але це тільки вершина айсбергу, бо незаконних налічується понад тридцять тисяч. Що ж стосується Хмельниччини, то в нас сміттєзвалищ більше семи сотень. Враховуючи непросту ситуацію в цій сфері, в Хмельницькій обласній державній  адміністрації з цього приводу зібрали робочу нараду.

Чиновники запевняють – ситуація поки контрольована, але це тільки питання часу. Найгірша проблема   із полігонами в найбільших містах області. Там вони переповнені.

Небезпека для тих, хто живе поблизу полігону твердих відходів,  є – майже всі вони забруднюють  і територію, і ґрунти, і, щонайгірше, воду. Тим більше, деякі із полігонів працюють без належної документації на користування землею.

Після робочої наради, керівництво області та керманичі відповідних служб навідалися на хмельницьке міське  сміттєзвалище. Зайшли чиновники  і у містечко ромів, які живуть поблизу.

Детальніше про інспекцію та плани обласних та міських чиновників щодо сміття у Хмельницькому дивіться у підсумках тижня нашому телеканалі.

 

" " " "