Східні танці у Хмельницькому.

1675

Гарні сукні та пластичні рухи.  Вихідними Хмельницький став столицею східних танців. Шоу проводять вже дванадцятий рік поспіль і навіть по декілька разів на рік. Традиційно організацією займається  Українська асоціація виконавців східного танцю. Цьогоріч позмагатися приїхали представниці майже всіх обласних центрів України. Дитячий фестиваль розрахований на вікову категорію від п’яти до шістнадцяти років. Один учасник міг спробувати себе у різних жанрах беллідансу. Відтак і отримати більше нагород, а було їх близько 150.

Східний танок – це сучасна форма давнього танцю, поширеного в арабських країнах та на Середньому Сході. Це не просто танок живота, як звикли його вважати, а справжня наука жестів тіла. Показати свої вміння танцювати по-східному у Хмельницький приїхали дівчати зі всієї України.

Такі дружні змагання у Хмельницькому проходять традиційно зазвичай по декілька разів на рік відповідно до вікових категорій. Це чудова можливість показати чарівні костюми, аксесуари і, звісно, себе.  Відтак одна учасниця могла приймати участь у різних номінаціях.

Класичний, естрадний, табл – це лише невеликий перелік представлених стилів. Загалом їх налічується понад 50. Досконале технічне виконання потребує постійних тренувань.  Учасниці розповідають, щоб скласти конкуренцію на фестивалі вони займаються по три дні на тиждень, витрачаючи не одну годину на вдосконалення власних рухів.

Для кожного стилю дівчата готують різні костюми. Вони доповнюють та підкреслюють харизматичний  образ вишуканими аксесуарами. Пластичними рухами їм вдається показати власний характер.

Наймолодшою учасницею фестивалю була чотирирічна Софія з Хмельницького. І хоч вона ще не розуміє всіє сили конкуренції, готуватися до виступу почала ще з ночі.

Оцінюють красунь за трьома важливими критеріями – техніка, композиція та образ. Кожна із цих складових невід’ємна і важлива. Та суддя змагання зізнається, окрім відпрацьованої техніки, потрібно вкладати душу, щоб досягти індивідуальності.

В Україну такий різновид танцювального мистецтва прийшов вже давно. Нині вже офіційно зареєстровано 18 обласних осередків. І проведення всеукраїнських змагань тільки додає популярності даному виду танцю.

 

" " " "