Школа – без газу

509

Баламутівський навчальний заклад відключають від газопостачання. До школи прибула бригада газівників та попри те, що на вулиці +6, а молодші діти навчаються, готова відрізати труби. Все тому, що школа не встановлює спеціальний модем для обліку. Газівники посилаються на постанову, а ось громада – на здоровий глузд. ОТГ придбати обладнання має на власні кошти. Це – немало-небагато понад 120 тисяч гривень, а, якщо врахувати, що на території є кілька шкіл та садочків, то модеми обійдуться у понад 700 тисяч гривень. Ці гроші, кажуть у громаді, є куди спрямувати, тож пристрої повинні встановлювати самі газівники і безкоштовно. На чиєму боці правда?

Законодавство справді вимагає, аби модеми у школі були, та ось не враховує іншого. На вулиці +6, а у школі навчаються молодші діти.

Якщо газівники посилаються на постанову, то громада – на здоровий глузд. Бо ж придбати обладнання вона має за власні кошти. Це – немало-небагато понад 120 тисяч гривень, а, якщо врахувати, що на території є кілька шкіл та садочків, то модеми обійдуться у кругленьку суму.

Школа має сертифікований лічильник, постійно добросовісно подає показники, заборгованості взагалі немає. Єдиний камінь спотикання – засоби дистанційної передачі даних. Їх, кажуть у громаді, встановлювати не будуть. Все просто – до школи треба прокласти водогін, їдальня потребує реконструкції. Словом, кошти є на що витрачати.

А тому, каже голова громади, до останнього боротиметься за справедливість. Запевняє, з бюджету громади на модеми не дасть ні копійки.

У газівників – своя правда. У них є постанова і школу треба відключити від газу. Якщо «Хмельницькгаз» так зробить, кажуть у громаді, то доведеться і молодших дітей перевести на дистанційку.

 

" " " "