Шлях удосконалення. Хмельницька обласна рада спрямувала значне фінансування медичній галузі

396

Рух до удосконалення та розвитку. Якісна, сучасна, та своєчасна медична допомога жителям Хмельниччини має стати пріоритетом в роботі кожного. А головним завданням депутатського корпусу обласної ради є всебічне сприяння у розвитку галузі. Аби ці два напрямки запрацювали, обласні обранці цього року затвердили одразу дві програми розвитку медицини.

Депутатський корпус обласної ради 8-го кликання цього року віддав свої голоси одразу за дві програми з охорони здоров’я. Мова йде про централізоване забезпечення закладів обладнанням, медикаментами та виробами медичного призначення  до 2023-го року. Інша програма стосується підтримки комунальних закладів, які входять до системи охорони здоров’я Хмельницької обласної ради. Для реалізації цих програм на 2021-й рік з обласного бюджету передбачено 145 мільйонів гривень.

Цього року свої двері відкрив сучасний Хмельницький обласний серцево-судинний центр. До цього проєкту були залученні як кошти державного бюджету, так і обласного. Серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності українців. У більшості випадків цій сумній статистиці можна запобігти завдяки сучасній та своєчасній діагностиці. Тільки за  десять місяців цього року до центру звернулося майже 17 тисяч жителів краю. Розуміючи  тривожність ситуації із обласного бюджету були виділені кошти на закупівлю необхідного обладнання для філіалу центру у місті Нетішин.

Іншою причиною смертності українців є онкологічні захворювання. Вони наразі займають друге місце у світі після серцево-судинних. Наразі основним методом лікування є променева терапія. Незважаючи на обмежений фінансовий ресурс, цього року було прийнято рішення виділити із обласного бюджету кошти на придбання лінійного прискорювача.

Вагому ролі у лікуванні та маршрутизації хворих відіграють не тільки якісні дороги, а й транспорт, на якому пацієнтів доправляють до медичних закладів. Тільки цього року автопарк карет швидких допомог оновився на 50-т одиниць. Перша поставка була влітку. Інша у кількості 21-єї повнопривідної автівки медики  краю отримали цього тижня. Це дозволять покращити надання якісних медичних послуг у Хмельницькій області.

" " " "