Сходити у туалет – за гроші

902

Сходити у туалет – за гроші. До такої перспективи містяни поволі звикають. Оновлена вбиральня у сквері Шевченка із сучасним ремонтом поки приймає безплатно. Та безперешкодний вхід має свої мінуси – туди потрапляють асоціальні люди. Як наслідок – із кабінок часто зникають санітарні засоби. А нещодавно із кабінки матері та дитини вкрали обігрівач. Тепер у міськраді хочуть запровадити плату за послугу.

Від безкоштовного до платного. Саме такий вхід може бути у міських вбиральнях. Частина із них уже працюють за 2-5 гривень. Ми поцікавились у хмельничан, як вони ставляться до такої послуги за гроші та скільки готові заплатити за одне відвідування.

На черговій сесії Хмельницької міської ради, яка запланована на 21 квітня, громадську вбиральню у парку Шевченка планують передати на баланс комунального підприємства “Зеленбуд”. Тому можливо, що вже через місяць туалет у парку буде платним.

Після капітального ремонту вбиральню у сквері трохи розграбували. Звідти зник керамічний обігрівач, крадуть і мило, і папір. Жінка, яка тут працює, не на камеру бідкається – деякі відвідувачі роблять свідомо шкоду у кабінках. Частенько тут і пиячать.

Тож аби убезпечити приміщення від вандалів, рішення про платний вхід буде прийнято в найближчий час.

Попередній розрахунок – це 5 гривень. Поки ж будова на балансі  «Спецкомунтрансу». А от туалет у парку імені Франка уже платний. За це проголосували на виконкомі.

" " " "