Шведську енергоефективність прищеплюють хмельничанам

1112

Вентиляція, відходи, теплопостачання…. Нині у Хмельницькому новоствореному Центрі енергоефективності для представників ОСББ та комунальників міста провели навчання. Цей захід частина українсько-шведської співпраці програми Сleantech. Вже більш, як півсотні років шведи впроваджують у себе енергоефективні технології, тож нині мають досвід, яким готові поділитися із хмельничанами.

Рекуперація, теплосанація, енергоменеджмент… Ще кілька років тому українці вперше почали чути такі слові. Нині ж намагаються осягнути не лише значимість цих процесів, як для економіки, так і для екології, а й впровадити енергозаощадливі технології на українській землі.

До речі, у місці, де провели навчання, система рекуперації – встановлена. Втім, представники Шведської бізнес-асоціації переконують – клаптикова заміна вентиляції – не вихід.

Тому Швеція одна із тих країн, котра навчилася заощаджувати енергоносії. Щоправда досвіду у них – півсотні років. Ним, вони люб’язно готові ділитися із українцями.

Наша ціль проста – показати шведські рішення, шведський досвід і джерела фінансування для впровадження енергоефективних проектів. Шведські компанії йдуть в авангарді таких сфер, як енергоефективність, очистка води чи управління відходами.

На подібні заходи у Хмельницькій міськраді покладають великі сподівання.

 

" " " "