Швидкі, надійні та укомплектовані. Громади області отримали 21 автівку екстреної медичної допомоги

350

Нові, оснащені, надійні та повнопривідні. Хмельницьким громадам передали 21 автівку екстреної медичної допомоги. Це вже чергова поставка цього року. У 2021-му парк обласної служби оновився на 50 автівок.

Поки усі чекають урочистої передачі автомобілів, медики та водії фотографуються біля своїх залізних коней. Петро Васильович працює водієм швидкої вже понад тридцять років. Кожного дня наїжджає близько двохсот кілометрів. До цього доводилося працювати на старому УАЗику, якого із новим залізним конем не порівняти.

Окрім комфорту та високої прохідності найважливіше – це оснащення автомобіля. Медики переконують, у старих, ще радянських автомобілів навіть третини цього не було.

Одразу сім автомобілів поїдуть у Шепетівському напрямку. За останній рік там суттєво оновили автопарк.

Щасливими власниками автомобілів стали лікарі із Наркевичів. Медики кажуть, за останній рік через пандемію і викликів, і кілометражу збільшилося.

Це не перша поставка автомобілів такого класу в області. Буквально кілька місяців тому медикам передавали десять машин. З 2013 року автопарк швидких оновили на 90%.

Передати ключі від нових карет швидких допомог приїхала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. Вона наголосила, що депутати й надалі будуть сприяти розвитку медичної галузі.

Щодня  медики краю наїжджають тисячі кілометрів та в середньому виконують більше як півтисячі виїздів рятуючи життя земляків.

" " " "