Сім’ї атовця відмовили у пільгах

1008

Не усиновив падчерку чи пасинка – не отримаєш допомоги. На Хмельниччині сім’ї атовця відмовили у пільгах. Суд першої інстанції право на пільгу підтвердив, а ось рішення апеляції це право скасувало. Мовляв, допомагати родинам вояків, якщо до їх складу входять падчерка чи пасинок без усиновлення, держава не повинна. А ось хмельницькі правозахисники переконані в іншому.

Не удочерив падчерку чи пасинка – на допомогу від держави не розраховуй. На Хмельниччині сім’ї атовця відмовили у пільгах. Це – не поодинокий випадок. Ситуація патова не тільки в області, а у країні загалом.

Нещодавно у Хмельницькому суд першої інстанції право на пільгу сім’ї атовця підтвердив, а ось апеляція це право скасувала. Хмельницькі правозахисники з таким рішенням не погоджуються.

А ось законодавець іншої думки. ЗУ про пенсії військовослужбовцям, кажуть правники, не передбачає допомогу родинам вояк, якщо до їх складу входять невсиновлені падчерка чи пасинок.

Фактично, нарікають правники, згідно з вищеназваним законом, держава не повинна допомагати сім’ям атовців, де є падчерка чи пасинок без усиновлення. При цьому, інші закони і падчерку, і пасинка, навіть без усиновлення, до членів сім’ї відносять.

Тож, надалі, кажуть правозахисники, цю справу не залишать. Аби внести зміни до закону, будуть звертатися до народних обранців, Верховного суду України та Європейського суду з прав людини.

" " " "