Скандал у Пенсійному фонді Хмельниччини: купа готівки в кабінеті начальниці

Начальниця обласного управління Пенсійного фонду зі своїми спільниками брала відкати у підлеглих

7684

Слідчі Нацполіції спільно з СБУ і прокуратурою викрили на незаконних схемах збагачення начальницю обласного управління Пенсійного фонду України та наближену до неї особу, йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Хмельницької області.

Слідством встановлено, що керівництво облуправління Пенсійного фонду регулярно привласнювало собі гроші підлеглих. Задля цього керівники застосували просту і безвідмовну схему відкатів, винахід якої, звісно, належить не їм .

Окремими працівникам управління нараховувались премії, якими вони ділились із керівництвом Пенсійного фонду: частину залишали собі, а частину віддавали начальникам. В яких пропорціях здійснювався цей  розподіл готівки, невідомо. Однак достеменно відомо, що лише за червень-липень цього року керівництву управління “повернулося” від підлеглих 211 700 гривень.

30 тисяч від цієї суми дісталось головбуху обласного Пенсійного фонду, решта пішла у “засіки” начальниці облуправління.

Слідчі Нацполіції провели обшук у службових кабінетах керівників Пенсійного фонду. В результаті обшуку  було виявлено та вилучено 104 600 гривень із тих, незаконно одержаних коштів. Однак найбільший “скарб” зберігався в кабінеті начальниці. Там при обшуку, крім національної валюти, знайшли ще й понад 32 тисячі у євровалюті. Загалом із кабінетів посадовців управління (лише за один обшук і лише з кабінетів, а не з дому) вилучено понад мільйон гривень у різних валютах…  А ще кажуть, що в Україні вбогий Пенсійний фонд.

Підозрюваних затримали.  Їм інкримінують ч.3 статті 191 (Привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою  змовою групою осіб). За таких злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: У Хмельницькому слідчі ДБР впіймали на хабарі податківця

В декларації начальниці Пенсійного фонду за минулий рік, яка є в НАЗК, не зазначено ніяких коштів у готівці. Не зберігає її сім’я також грошей у банках. Навіть якщо скласти весь минулорічний задекларований дохід очільниці обласного управління та її чоловіка, то вийде сума приблизно у 24 тисячі євро…

Обох підозрюваних відсторонили від посад і взяли під варту із правом внесення застави. Розмір застави не оголошують.

" " " "