Скільки хмельничан скористалось програмою «Доступні ліки»

1626

Доступні, проте не безкоштовні. В  місті продовжує діяти програма «Доступні ліки». У травні  участь у ній взяли лише комунальні аптеки, згодом мережа розширилась. Зараз близько 100 фармацевтичних закладів у місті пропонують пігулки за програмою відшкодування. У міському бюджеті на такі потреби передбачили близько 4 мільйонів гривень.

З початку дії програми «Доступні ліки»  пігулки за зниженою вартістю придбали близько 70 тисяч хмельничан. Лікарські засоби за соціальними цінами користуються попитом серед тих, хто не може дозволити собі коштовне лікування. Лідерами серед продажу за програмою є препарати для лікування серцево – судинних захворювань.

В межах міста для впровадження програми було виділено більше трьох з половиною мільйонів гривень. Однак, через перерозподіл коштів  цю суму збільшили – тепер до кінця року на здешевлення  пігулок залишилося витратити трохи більше двох мільйонів.

Як кажуть у міській раді, в середньому на кожен місяць іде близько 500 тисяч гривень. Тож до кінця року суми на реалізацію програми має вистачити. У випадку дефіциту надії у міському фінуправлінні покладають на обласний бюджет.

 

" " " "