Скільки людей – стільки грошей. «Спецкомунтранс» автоматично нараховуватиме плату за вивіз сміття

1334

Без зайвих довідок і черг. «Спецкомунтранс» отримав доступ до реєстраційної бази хмельничан. Тепер містянам стало простіше вирахувати вартість послуг із вивезення сміття. Щонайменше тепер її можна не контролювати – нарахування здійснюється автоматично – скільки прописано – за стількох і плати. Нагадаю, нині вартість послуги на одну людину – мешканця багатоквартирного будинку – складає 14 гривень 9 копійок. Тож від першого листопада комунальники вираховують платіжку згідно із фактичною кількістю зареєстрованих у помешканні осіб. Жодних довідок про склад сім’ї до «Спецкомунтрансу» носити відтепер не треба.

Здається нічого особливого, та раніше із цим виникало чимало проблем. Росли борги хмельничан або збитки комунального підприємства.

Доводилося особисто ходити за довідками. Спочатку брати її у відділі реєстрації, а тоді нести у «Спецкомунтранс»  ділиться власним досвідом Ігор Мельничук – депутат і чиновник міськради.

Доводилося вистоювати у черзі і це забирало багато часу. Особливо жалілися літні люди, діти, яких не живуть із ними, а платити за них доводилося. А все тому що «Спецкомунтранс» не мав доступу до реєстраційної бази.

І вуаля…. Усе запрацювало. Тільки від початку листопада  двом сотням хмельничан вже не довелося оббивати кабінети, аби отримати довідку і платити реальну ціну за вивіз сміття.

Тепер працюють із «Хмельницькводоканалом», аби і там запровадити подібні новації  для користувачів без лічильників.

" " " "