Скільки не плати – все одно мало: у Хмельницькому – черговий будівельний скандал.

2119

 Скільки не плати – все одно мало: у Хмельницькому – черговий будівельний скандал. Цього разу на акцію непокори вийшли інвестори зведення будинку, що на Тернопільській,12 а. Люди кажуть, другий рік чекають на здачу дому. Певні, її блокує сам забудовник. Чоловік вимагає гроші на завершення буд робіт. За що мають платити люди, кажуть, не знають, адже договірні умови давно виконали – із забудовником розрахувалися. Тож,вже не просять, а вимагають ключі від житла. 

 На календарі – 2020-ий, а батьки пана Анатолія і досі без придбаного житла. Чоловік каже, зважаючи на поважний вік, сьогодні вони не разом із інвесторами, хоча як і всі присутні втратили гроші і на час.

 Причина, озвучена людям, м’яко кажучи, дивна. Забудовник повідомив – в квартирах треба зробити ремонт. Причому замовляти роботи можна лише у нього.

 Пані Анжела – іще одна заручниця будівництва. Жінка розповідає, житло придбала в 16-му. Переконує, за цих вже 4 роки, із забудовником мала чимало проблем. Остання добила.

 Нещодавно усі інвестори будівництва отримали листи щастя. У них забудовник вимагає доплати.

 Від 41-єї до 57-ми тисяч – суми у кожного різні – усе залежить від квадратури. Загальна – в районі двох мільйонів. Їх вирішили зібрати з людей. Пані Анжела каже, ані вона, ані решта інвесторів доплати не погоджували та і платити не збираються – не розуміють за що. Забудовник натомість пояснює – не вистачає на воду. Переконує, затратили на будівництво дещо більше, ніж планували, тож у бюджеті – дірка.

 Пан Погребняк каже, усе, що він робить – номально й законно. Тож, відступати геть не збирається. Додає, ключі від квартир люди обов’язково отримають після здачі й проплати – інакше не буде.

 Що ж стосується питань із ДАБІ їх, виявилось, немає. Принаймні на контролерів нам забудовник не скаржився.

 

" " " "