Скорботною ходою у Хмельницькому вшанували жертв Голодомору

939

Близько чотирьох мільйонів заморених голодом людей. Цієї суботи Україна відзначила День пам’яті  жертв Голодомору. Долучилася до заходів і Хмельниччина. Зокрема в обласному центрі  відбулося покладання квітів, встановлення лампадок і свічок до могил знищених сталінським режимом українців в 1932-1933 роках.

Хмельницький майдан Незалежності – сповнений людьми. У руках тримають квіти та запалені лампадки, які невдовзі пронесуть центральними вулицями міста. Так хмельничани доєдналися до загальнонаціональних  заходів з нагоди 85-тих роковин Голодомору.

З головного Майдану колона крокує Соборною та Проскурівською. Разом із нею – хмельничанка Катерина. Для її родини Голодомор став особистою трагедією.

Аби вшанувати жертв Голодомору хмельничани несуть квіти та колоски до Ангела Скорботи. Кажуть, – це одна з найтрагічніших сторінок в історії нашої країни. Близько чотирьох мільйонів невинних людей було знищено владою Сталіна. Про це не можна забувати.

Біля пам’ятника «Ангела Скорбоди» хода зупиняється. Хвилиною мовчання хмельничани згадують усіх загиблих в ті страшні часи українців.  Після чого – моляться за їх душі.

 

" " " "