Скорочення Департаменту освіти: у Хмельницькому чиновників можуть відправити у відставку

За гроші, що будуть вивільнені при скороченні чиновників освітнього Департаменту, можна найняти у школи додаткових охоронців

2981

У Хмельницькому можуть реорганізувати міський Департамент освіти. Така пропозиція з’явилась на сайті електронних петицій.  Авторство петиції належить “Захисту прав споживачів освітніх послуг”. А йдеться у ній про скорочення міського освітнього департаменту.

Для цього є немало підстав, вважає автор. Усі вони закладені в редакції нового закону “Про освіту”. Тепер освітні заклади мають статус не лише бюджетної установи, але й статус неприбуткового або прибуткового закладу освіти. Це підвищує їхню фінансову незалежність і дозволяє розпоряджатися позабюджетними надходженнями.

Школи одержують більше самостійності не лише у вирішенні фінансових питань, але й в організації навчального процесу. Крім того, прийом та звільнення працівників освітніх  закладів тепер здійснюватимуть керівники цих закладів, а не чиновники міськвиконкому.

Таким чином, школам передається більша частина функцій, що були в руках освітнього Департаменту.  Отже там не потрібно такої кількості працівників, як було дотепер. Зокрема, у міському департаменті освіти працюють 22 чиновника. Причому 10 із них обіймають керівні посади, а відповідно й одержують немалі гроші.

“При фінансовій самостійності закладів освіти в Департаменті створений фінансово-економічний відділ яким керує начальник та його два заступника”, – зазначає автор петиції.

Читайте також: На Хмельниччині впіймали на гарячому чергового хабарника: яку “послугу” обіцяв посадовець

Тобто фактично виходить, що у світлі нового закону “Про освіту” відповідна чиновницька структура стала таким собі рудиментом, який вже не виконує функцій, що колись були на нього покладені. Отже й необхідність у такому органі тепер відпала, вважає автор петиції.

Через це він пропонує реорганізувати цей Департамент (повністю або частково скоротити), а  вивільнені гроші “направити на організацію охорони учнів під час освітнього процесу”.

Петиція з’явилась на сайті позавчора, 21 жовтня. Відтоді її вже підписало 11 містян. Нагадаємо, щоб її розглянули, вона має зібрати 500 підписів.

 

" " " "