Славута не хоче йти під Шепетівку: Василь Сидор терміново мобілізовує противників об’єднання

У пропозиціях Хмельницької ОДА щодо адмінреформи немає Славутського району

3856

У Славуті відбулось засідання погоджувальної ради, на якому всі одностайно висловились  проти ліквідації Славутського району та приєднання його до Шепетівського, йдеться на сайті slavuta-mvk.gov.ua.

Члени погоджувальної ради під головуваннямера Славути Василя Сидора вважають, що треба негайно розгорнути інформаційну кампанію серед жителів Славутського та Ізяславського районів, а також міста Нетішин за збереження Славутського району як адміністративної одиниці.

Така реакція славутчан спричинена тим, що за проектом Мінрегіону, в рамках адмінреформи, на Хмельниччині має залишитися лише п’ять районів. Серед переліку цих районів Славутського немає. Він, разом з Ізяславським та Шепетівським, має бути об’єднаний в один із центром в Шепетівці.

Однак жителі Славутського району не задоволені таким запропонованим адмінустроєм. Вони прагнуть зберегти райцентр у Славуті. І справа тут не лише в амбіціях. Адже Хмельниччина вже колись переживала процес укрупнення районів. І ті, хто ще залишився зі свідків цього процесу, пам’ятають, чим усе обернулося. Колишні райцентри, позбавлені своїх адміністративних преференцій, почали занепадати і втрачати все, що було напрацьовано десятиліттями. Адже, так уже повелося, що метрополія завжди тягне найбільшу частину ковдри на себе, а решті вже – що залишиться.

Тому Славута намагається відстояти своє право залишатися адміністративним центром району. У своєму “хрестовому поході” проти адептів нового поділу славутчани хочуть залучитися підтримкою ізяславців. Очевидно, їм щось обіцятимуть навзаєм.

Що вирішили на погоджувальній раді:

  • Провести віче “Почуйте думку громад!”. Щодо часу і дати його проведення поки не повідомляють.
  • Звернутися до депутатів облради з вимогою щодо включення питання про збереження Славутського району до порядку денного сесії облради.
  • Представникам громади району взяти участь у черговій сесії облради, запланованій на 25 червня, аби донести до обласного парламенту позицію тергромад півночі Хмельниччини щодо ліквідації Славутського району.
  • Провести акцію протесту на Майдані Незалежності у Хмельницькому.
" " " "