Слідче підроблення: на Хмельниччині судять полісменку

Жінці загрожує ув'язнення на строк до трьох років

1889

На Хмельниччині слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, завершили розслідування за фактом вчинення слідчою поліції слідчого підроблення. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

В сході досудового розслідування був встановлений факт того, що деякий час тому підозрювана вирушила на місце злочину у складі слідчо-оперативної групи, аби зібрати та зафіксувати докази факту проникнення зловмисниками у чуже житло. В якості одного з доказів, полісменка зафіксувала пошкодження вікна, але зробила це з жорстким порушенням протоколу. Справа в тому, що подібні докази обов’язково мають фіксуватися у присутності двох понятих. Мало того, що жінка зробила це без них, так вона ще й вказала в протоколі завідомо неправдиву інформацію про їх присутність.

Читайте також: Коронавірус забрав життя прокурора Хмельницької області, – ЗМІ

У зв’язку з цим цей доказ суд визнав недопустимим. На слідчу вже скалали обвинувальний акт та направили його до Хмельницького міськрайонного суду. У разі доведення вини підозрюваної, їй загрожуватиме покарання у вигляді штрафу в розмірі від 17 до 68 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

" " " "