Смарт-технології як виклик для злочинців: у Довжку втановили 6 камер відеоспостереження.

687

Смарт-технології як виклик для злочинців: у Довжку втановили 6 камер відеоспостереження. Бюджету громади камери обійшлися у 120 тисяч гривень. Голова сільради каже, придбання того варте, адже це, по-перше, дієвий засіб убезпечення, а, по-друге, дисципліни на території. Мало того, що камери працюють цілодобово і не залежать від перебоїв зі світлом, вони розпізнають обличчя, зчитують і запам’ятовують номерні знаки автівок.

Ідею встановлення камер на території ОТГ почали плекати ще рік тому. Не так давно на сесії прийняли одноголосне рішення – камери потрібні і виділили з бюджету громади 120 тисяч.

Наразі на території Довжоцької ОТГ – 6 камер. Усі вони встановленні не навмання, а в спеціально визначених місцях – масового скупчення людей та на автодорогах. Поліцейські кажуть, таке рішення – серйозний крок до безпеки.

До речі, камери – не прості. Вони спокійно можуть розпізнавати обличчя та номерні знаки.

Доступ до інформації із камер відеоспостереження фірма-постачальник надала не лише громаді. Тепер з висоти пташиного польоту Довжок бачать і у районному відділі поліції, і навіть у обласному. У планах громади, зробити так, аби за тим, що робиться на селі, мали змогу спостерігати і за кордоном. Для цього планують задіяти навіть не всі камери.

Наразі на території громади – близько 5 тисяч населення. На обслуговуванні 27 кілометрів доріг. Із камерами, переконаний голова, і людям ,і водіям стане безпечніше. Причому цілодобово і навіть без світла, адже камери обладнані спеціальними генераторами і, раптом що, працюватимуть автономно. Додає, однозначно, справа того варта і радить колегам із решти громад думати на перспективу й допомагати собі та поліції.

 

" " " "