Сміття зі Львова вже на Хмельниччині: до чого вдалася місцева громада

Велетенська купа "нічийного " сміття з'явилась у Старій Синяві на території колишнього сільгосппідприємства "Здобуток жовтня", розташованій по вулиці Грушевського. Непотріб скинули у порожню силосну яму, інформує сайт Старосинявської селищної ради.

1504

Помітивши такий “подарунок”, місцеві жителі відразу поінформували про це селищну раду. А та залучила до розслідування правоохоронців. Результати не змусили себе чекати. На звалищі були виявлені львівські чеки, обгортки зі Львова та інші паперові залишки, що свідчили про походження непотребу.

Встановили навіть і дату завозу. Це сталося, найімовірніше, в ніч із 29 на 30 березня. Поки  поліція проводила слідчі дії, “подарунок зі Львова”, як встигли охрестити його місцеві жителі, залишався там, де його скинули. Згодом поліція дала добро на вивіз сміття. Тож його зібрали і доправили  на селищне сміттєзвалище.

Дивіться також: Як правильно сортувати сміття

Тепер селищна рада чекає відповіді від правоохоронців, які мають встановити конкретного власника сміття, що підкинув цей “подарунок” Старій Синяві. Адже їм довелося витрачати гроші із місцевої казни на ліквідацію стихійного сміттєзвалища.  Тим часом, громада могла би використати ці кошти на інші нагальні потреби.

Водночас, жителі селищна громада подбала й про те, щоб іншим разом чужа фура не могла непомітно прослизнути на територію Старої Синяви, а тим більше, залишити там такий “подарунок”. На в’їзді в селище,  а також на його вулицях встановили приховані камери, які недремно відстежуватимуть усілякі підозрілі маневри невідомого транспорту.

" " " "