Соціалізація воїнів – в області стартує проєкт щодо психологічної, інформаційної і юридичної допомоги учасникам ООС

705

Соціалізація воїнів – в області стартує проєкт щодо психологічної, інформаційної і юридичної допомоги учасникам ООС. Захід реалізується Хмельницькою громадською організацією Подільський центр «Гендерна рада». Розрахований на 10 місяців. Працювати із цільовою групою будуть на базі Хмельницького і Нетішинського інформаційно-консультативних центрів для учасників операції об’єднаних сил.

Допомога тим, хто постраждав від війни. Громадські активісти створили унікальний курс підтримки воїнів і членів їх родин, які брали участь в операції об’єднаних сил. Фінансування реабілітаційної програми взяв на себе Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні.

Організатори кажуть, інформаційна кампанія потрібна для того, аби охопити якомога ширшу аудиторію. Окрім того, в області майже немає подібних проєктів, що комплексно допомагають в соціалізації учасників ООС.

Через  те, що в українському суспільстві не прийнято говорити про психологічні проблеми, реальний масштаб постраждалих важко уявити, кажуть організатори.  Головний акцент проєкту – відновлення психологічного здоров’я усіх, хто бачив війну. Для цього навіть створили унікальний реабілітаційний курс.

Планується, що реалізовувати проєкт будуть на базі Хмельницького і Нетішинського інформаційно-консультативних центрів для учасників операції об’єднаних сил. Тривалість – 10 місяців. Взяти участь може будь-хто з охочих на безкоштовній основі. Достатньо лишень звернутися.

" " " "