«SOS» ШТАБ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОБОРОНИ

399

У Кам’янці-Подільському Благодійний фонд «SOS Штаб громадянської оборони» розпочав діяльність від початку повномасштабного вторгнення. Діє центр гуманітарної допомоги, допомагають із переміщенням бізнесу, створили ІТ-базу вимушених переселенців  і контакт – центр, куди можна звернутися з питаннями, що хвилюють.

Психологічна реабілітація дітей з прифронтових і деокупованих територій постраждалих від російської агресії – один з наймасштабніших проєктів фонду. Впродовж місяця вони проживають на території одного з готелів Кам’янця-Подільського. Дистанційне навчання в першій половині дня, далі – майстер-класи, тренінги, екскурсії. Дітей навчають використовувати методи самодопомоги, релаксації та відновлення.

Від літа у фонді розпочав діяти проєкт «СОС туробота 60+». Він спрямований на підтримку людей літнього віку. Місцеві і переселенці приходять сюди за розрадою.

Ганна Оржеховська із Нікополя. Приїхала до Кам’янця-Подільського якомога далі від обстрілів.

Розповідає, – спершу було важко на новому місці. Незнайомі люди, місто, звичаї.

Тут знайшла нових друзів і захоплення. Емоційний стан стабілізувався, а разом з ним відчуття того, що вона не одна. Тепер Ганна студентка-першокурсниця. У свої 65 вступила до Кам’янець-Подільського національного університету на спеціальність «Фізична терапія». Проєкт «SOS» Турбота 60+» передбачає безплатне медичне обстеження людей літнього віку.

Тетяна Оглобліна приїхала з Харкова. Там працювала керівницею гуртка дитячої творчості. У Кам’янці – Подільському від березня минулого року. У проєкті фонду- «SOSжінки», веде курси декоративно-ужиткового мистецтва.

Ось так дружньо продовжують співіснувати та інтегруватися у новий простір. Люди знайшли розраду і віру. В те, що все буде добре та у день перемоги України закрутять краков’як на головному майдані Кам’янця-Подільського.

 

" " " "