До уваги хмельничан꞉ відтепер за несплату рахунку за електроенергію боржників відключатимуть від електромережі

У дію вступив закон, який скасовує карантинні обмеження для боржників

1046

Відтепер, ті  жителі області, котрі мають борг за електроенергію, будуть відключені від електромережі, адже заборона про відключення, яка діяла на час карантину уже скасована.

займы без отказов на карту онлайн срочно

Так, із 20 серпня, набрав чинності Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж». А 12 пункт цього Закону скасовує заборону на припинення чи зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни.

Отож, «Хмельницькенергозбут» має право на відключення електроенергії тим хмельничанам, які матимуть борги за споживання електрики. Тому аби уникнути неприємностей та непорозумінь у «Хмельницькенергозбуті» нагадують, що у разі виникнення заборгованості, її слід погасити в найкоротший термін.  Усю інформацію про суму боргу та його наявність можна дізнатися або в особистому кабінеті споживача електроенергії, або  зателефонувавши до кол−центру ТОВ «Хмельницькенергозбут».

Проте, цей же Закон забороняє припиняти чи зупиняти надання житлово−комунальних послуг боржникам, які мешкають на території регіонів, що належать до «червоного рівня» епідеміологічної небезпеки, на час його дії та ще протягом 30 днів з його скасування.

" " " "