Хмельниччина переступила епідеміологічний поріг захворюваності на кір.

1159

Хмельниччина переступила епідеміологічний поріг захворюваності на кір. Відтак в області ввели посилений план додаткової імунізації.  З 13  по 23 травня  мобільні групи  проводитимуть щеплення у всіх  закладах освіти.

Хмельниччина  займає одне із перших місць серед захворюваності на кір.  Хоча ще  наприкінці минулого року наша область   знаходилась  в числі останніх.    За неповних 4 місяці  ситуація кардинально змінилась.

Така картина  склалась через низький рівень імунізації. Більше 70% хворих , які потрапили в інфекційну лікарню, щеплень на мали. Сьогодні у закладі для таких пацієнтів виділили окремий корпус. Проте й цього замало. З кожним днем кількість хворих  зростає

Наша область стала другою,  після Львівської, де кількість хворих перейшла епідеміологічний поріг. Відтак за рекомендацією Міністерства охорони здоров’я на Хмельниччині ввели посилений план імунізації.

План розробили разом з Департаментом освіти.   Його затвердила Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  Відтак імунізацію розпочнуть у всіх навчальних закладах.

Для кожної дитини виведуть імунний статус. Далі зберуть  загальні дані,  скільки дітей підлягає щепленню  і з 13 травня мобільні групи  розпочнуть імунізацію в закладах освіти. Відтак в Департаменті охорони здоровя наголосили  на  дотриманні відповідних  вимог

Дітям, чиї батьки не дали згоди, щеплення робити не будуть. Проте в подальшому їх можуть не допустити до навчального процесу.   Таке вже запровадили  Одеській та Івано-Франківській областях .  Тож медики просять батьків не зволікати.  Наразі проблем з  вакциною не має. Але якщо її не вистачить, в МОЗі обіцяли надати ще.

 

 

 

 

 

 

" " " "