Право на допомогу: у Хмельницькому стартував соціальний проект для пенсіонерів

1215

До Дня захисту літніх людей, який в Україні щорічно відзначається 15 червня, у місті Хмельницький стартував соціальний проект «Право на допомогу», в рамках якого пенсіонери отримуватимуть юридичну консультацію з актуальних питань соціального характеру: підняття комунальних тарифів, отримання субсидій, законодавчі зміни нарахування пенсій, відкриття ринку землі, продаж ділянок, отримання матеріальної допомоги на лікування після Covid-19 та інше.
Про запуск проект під час брифінгу у Верховній Раді повідомив народний депутат України, представник депутатської фракції «Партія «За Майбутнє» Сергій Лабазюк.
Політик під час виступу наголосив, що пенсіонери – одна з найуразливіших категорій населення України. Низький рівень пенсій, скорочення пільгових виплат, збільшення комунальних тарифів – все це лягає на плечі ветеранів, котрі все своє життя тяжко трудилися, будували майбутнє і зараз мають право на гідні умови.
До того ж, за останні півроку в Україні активно змінюються законодавчі норми, особливо соціального характеру. Тому було прийнято рішення запустити проект для юридичної допомоги старшому поколінню.
«Я розумію, наскільки тяжко пенсіонерам адаптуватися та розібратися в нових законах, аби до прикладу, оформити пенсію чи отримати пільги. Послуги адвокатів чи юристів не по кишені нашим ветеранам, їм необхідна наша допомога. Саме тому ми запустили соціальний проект «Право на допомогу». В рамках нашої ініціативи літні люди на безоплатній основні отримуватимуть професійну консультацію юриста щодо законодавчих змін з актуальних для них питань», – заявив Лабазюк під час брифінгу.
Проект вже втілився у життя – напередодні Дня захисту літніх людей Лабазюк зустрівся в Хмельницькому з представниками ветеранських організацій, де за круглим столом обговорили ряд наболілих питань. Варто зазначити, що кількість звернень до громадських приймальнь політика постійно збільшується. Тож, аби надати професійні консультації, юрист відтепер щомісяця в приміщеннях місцевих ЖЕКів надаватиме безоплатну консультацію.
За словами нардепа, він продовжить відстоювати інтереси літніх людей, безпосередньо своїх виборців з округу у Верховній Раді. Аби була врегульована соціальна несправедливість на сьогоднішній день, і люди отримували відповідну пенсію, прив’язану до мінімальної заробітної плати. Відповідний законопроект №5446 Лабазюк разом з колегами вже зареєстрував у парламенті.
Запропонований документ передбачає, що з 1 січня 2022 року для громадян, які досягли 65 років і мають стаж (жінки – 30 років, чоловіки – 35) – мінімальна пенсія встановлюється в розмірі 70% мінімальної заробітної плати. Нині, нагадую, він встановлений на рівні 40% мінімальної зарплати.

" " " "