Соціально-економічний розвиток Хмельниччини – в області презентували дорожню карту децентралізації.

688

Шляхом розвитку. В Хмельницькому презентували дорожню карту розвитку регіону. Розрахована вона на 2 роки. Проте громади закликають долучатись до обговорення. Згідно перспективного плану, передбачається будівництво нових об’єктів інфраструктури. Проте задля ефективного використання коштів можливе і закриття шкіл та ФАПів.

Хмельниччина залишається у лідерах із впровадження децентралізаційної реформи. 34 ОТГ вже отримали у комунальну власність державні землі. В області створено 20 опорних шкіл, хоча частина закладів все ж довелося закрити. І цей крок не завжди знаходить розуміння у населення.

На два наступних роки стратегією розвитку області передбачено реконструкцію 42 шкіл та подальшого впровадження нових освітніх проектів.

Для реалізації проектів громад, а це освітлення, дороги, нові об’єкти  інфраструктури  передбачене місцеве фінансування. Саме громади обиратимуть, куди спрямувати зароблені  ними кошти. Проте потрібно залучати ідодаткові ресурси, а для цього потрібні кваліфіковані кадри. Їх брак відчувається  в ОТГ.

Задля процвітання регіону в адміністрації пообіцяли підтримувати  розвиток перспективних об’єктів. До таких належить і Хмельницький аеропорт .

 

 

" " " "