Спецрепортаж. 35 років з дня Чорнобильської катастрофи

498

Чорнобильські роковини. Тридцять п’ять років тому Україну та весь світ сколихнула жахлива звістка. Мирний атом перетворився у невидимого вбивчого ворога. Наслідки від цієї катастрофи люди та ліквідатори відчувають і досі.

Цього дня до пам’ятників тих, хто загинув у боротьбі за здоров’я та життя мільйонів жителів світу, приходять небайдужі приходять самі ліквідатори, аби покласти квіти та згадати тих, з ким пліч-о-пліч доводилося працювати.

Наразі у Волочиській спілці ліквідаторів аварії на ЧАЕС перебуває 126-ть людей. Чимало й вдів, чоловіки яких у вісімдесятих побували на тихій Чорнобильській війні.

З нагоди роковин трагедії помічники народного депутата України Сергія Лабазюка відзначили подяками місцевих ліквідаторів.

З кожним роком ліквідаторів стає все менше. Тільки за останніх десять років наслідки мирного атому відчули майже десять тисяч подолян.

Пам’ятні заходи відбулися і у Теофіпольській об’єднаній територіальній громаді. До меморіального комплексу прийшли ліквідатори та родичі тих, хто загинув у Чорнобильській війні.

Загалом у ці пам’ятні дні продуктові набори, подяки та грошові нагороди від помічників народного депутата Сергія Лабазюка отримали ліквідатори та вдови у різних громадах області.

 

 

" " " "