Спецрепортаж. Новий навчальний рік на Віньковеччині

885

Новий навчальний рік – в особливих умовах. Цього року школярі переступили поріг рідних навчальних закладів без традиційних лінійок. Перше вересня у всій країні пройшло більш стримано, проте хвилювання у батьків від того не зникло. Особлива увага – першокласникам. Саме вони розпочинають крокувати нелегкоюдорогою у країну знань.  У Віньковецькому ліцеї цього року – 65 найменших учнів. Як кажуть вчителі,  в умовах карантинних заходів непросто було організувати навчальний процес.

Батьки у приміщення школи не заходили, проте спостерігали за своїми дітьми на ганку. Місцевий ліцей – серед кращих закладів в окрУзі.

У святковий день приймали школярі вітання і від гостей. Канцелярське приладдя отримали найменші здобувачі освіти. Не менш хвилююче  у новий навчальний рік вступають і випускники. Для них – це пора роздумів про майбутнє. З ноткою суму у перший день вересня вони слухали шкільний  дзвінок.

Зіньківська школа є опорною – сюди підвозять учнів із навколишніх сіл. Заклад отримав необхідне технічне оснащення до нового навчального року. Зробили тут і частину запланованих ремонтів.

Новенького портфелика у День знань  від народного депутата Віктора Бондаря отримав і першокласник Дашковецького ліцею Юрко. Хлопчик вивчив вірша та з нетерпінням чекав початку уроків.

Як каже народний депутат України, співголова депутатської групи «За майбутнє» Віктор Бондар, щоразу у день знань вітає школярів. Особливістю цього навчального року , окрім карантину, вважає ще й не до кінця сформовану стратегію в галузі освіти.  Зберегти комфортні умови для навчання підростаючого покоління – ось завдання , яке він ставить для себе та своїх однодумців.

Політик переконаний , економити на освіті не можна. Проте цього року ремонти приміщень шкіл та ліцеїв не були завершені. Усе через те, що кошти були спрямовані на інші потреби.

" " " "