СПЕЦРЕПОРТАЖ. ОСТАННЯ СЕСІЯ

197

Майже три десятка питань. Перше стосувалося звіту голови Хмельницької обласної ради.  Вона прозвітувала депутатам та присутнім про два роки роботи на посаді. За  цей час  головне, що вдалося зробити-це оптимізація більше п’яти десятків програм, велика частина яких, працювала тільки на папері. Зараз видно результати цієї оптимізації-каже голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

На початку поточного року всі українці на собі відчули, що таке повномасштабна війна. Кожен почав працювати на підтримку армії та переселенців. Наш край став надійним тилом як для війська, так і для внутрішньо переміщених осіб. За понад дев’ять місяців війни Хмельниччина прийняла близько чотириста  тисяч переселенців. Та навіть війна не завадила в роботі всіх комунальних установ області.

Після звіту депутати почали розглядати інші питання порядку денного. Частина з яких мали процедурний характер. Деякі стосувалися депутатських запитів  у придбанні  шкільних автобусів.

Також обранці просили знайти та виділити, кошти на ремонт закладів комунальної власності, де перебувають літні люди.

Серед іншого  депутати заслухали хід виконання обласної комплексної програми соціального  захисту населення на 2021-2025-ті років.

Із запровадженням в Україні воєнного стану всі фінансові витання передані виключно обласній військовій адміністрації. Проте депутати заслухали звіт про стан  виконання обласного бюджету року, що минає. Головний фінансист Хмельниччини каже, наразі в очікувані міжбюджетних трансфертів аби прийняти обласний кошторис на 2023-рік.

Попри те, що в залі сидять депутати із різних політичних сил, вже кілька засідання вони демонструють злагоджену роботу в усіх питаннях.

Це була остання в цьому році чергова сесія. Голова ради каже, при потребі будуть збиратися на позачергове засідання.

" " " "