Спецрепортаж. ПИТАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ

335

В стінах будинку рад за інінціативи депутатського корпусу відбулось засідання  позачергової сесії Хмельницької обласно ради. Складна політична ситуація – одна із головних причин скликання сесії. Її відвідали 48 депутатів.

На порядку денному три питання, одне із основних – про програму територіальної оборони на 2022-2024 роки. На сесії депутати прийняли програму та затвердили її бюджет.

На сесію також були запрошені голови громад. Таким чином у форматі діалогу обласні та місцеві посадовці обговорили проблеми які перешкоджають фунціонуванню місцевих оборонних підрозділів. До прикладу, створенню батальйону оборони у Старокостянстинівській громаді перешкоджає відсутність приміщення для дислокації військових. Цю проблему обласні посадовці обіцяють вирішити.

На підтримку оборонної здатності на місцевому рівні з обласної скарбниці планують виділити 2 мільйони 900 тисяч гривень. В зв’язку із складною ситуацією у країні, підтримка програми територіальної оборони є надважливою, каже голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабзюк.

Підтримали депутати й проєкт рішення про виділення коштів на Програму захисту населення та територій в сумі 1 мільйон 900 тисяч гривень. Саме підтримка програм захисту населення та територіальної оборони допоможе населенню громад діяти у разі надзвичайних ситуацій.

" " " "