Спецрепортаж . У день свята Івана Купала Волочиська міська ОТГ відзначила день народження Волочиська.

1659

У день свята Івана Купала Волочиська міська обєднана територіальна громада відзначила день народження Волочиська. Цього року місцем для народних гулянь обрали міський пляж. Сюди приїхали гості та прийшли чи не усі жителі Волочиська.

Перша згадка про Волочиськ датується 1463 роком. А статус міста набув порівняно надавно,- у 1970 році.

 Сьогодні у Волочиську налічується до 20 тисяч жителів. Про своє місто вони розповідають захопливо. Кажуть,-пишаються ним, адже у ньому хочеться жити і народжувати дітей.

Погоджується із гостями та жителями народний депутат України Сергій Лабазюк. Для нього Волочиськ-рідне місто.Тут він народився і виріс.

Народні гуляння відбувалися на декількох локаціях. Кожен,хто завітав на свято міг обрати відпочинок до душі.

Стас Бобейко надає перевагу активному відпочинку. Разом з татом прийшов на міський пляж привітати рідне місто зі святом і рибу половити.

Музика лунала із головної сцени .На ній виступають творчі колективи міста та громади.

У перервах між виступами гостей розважали конкурсами. Один з них ,-парад двійнят та близнюків. Тримісіячні Назарій та Устим наймолодші учасники.

Далі у насиченій програмі свята – дефіле в національних костюмах,купальські народні гуляння з іграми та конкурс купальських вінків.

Опісля нагороджують тих, хто примножує славу Волочиська. Серед них,-спортсмени веслувальники .

У день міста ключі від квартир отримали лікарі Волочиської центральної районної лікарні.

Привітати жителів Волочиська з днем міста приїхав популярний гурт “Без обмежень”. Артисти виконали як нові так і вже відомі популярні хіти.

Фінанльним акордом святкування дня міста Волочиськ стало вогняне шоу.

 

 

 

" " " "