Спецрепортаж. У Щаснівці, що на Волочищині – подвійне свято

1274

У Щаснівці, що на Волочищині – подвійне свято. Різдво Пресвятої Богородиці тут відзначали в новому храмі – його і освячували. Урочисту службу провів глава Української православної церкви – митрополит Епіфаній.

На освячення храму до Щаснівки завітало чимало гостей – з Тернопільщини та Волочиська.

Громадська діячка Аліна Коваль під враженням від служби. Певна, новозбудований храм – це не лише святиня, а й гордість Щаснівки.

Урочисту службу відвідав і народний депутат України Сергій Лабазюк. Розповідає, освячення храму у Щаснівці – й для нього самого – свято.

Благодійний фонд «Ми поруч» також долучився до храмового свята. На підтримку та розвиток церви настоятель отримав подарунковий сертифікат.

Різдво Пресвятої Богородиці мешканці села Водички, Хмельницького району, відзначають у новозбудованому храмі. Емоції переповнюють, адже на цю мить чекали роками. Раніше службу правили у приміщенні колишнього дитячого садочка. Тепер же мають свою святиню.

Будували храм силами всієї громади. Утім ресурсів суттєво не вистачало. Тож за допомогою зверталися до меценатів. Завдяки спільним зусиллям у тутешніх стінах тепер проходить перше богослужіння.

Попереду ще багато роботи, – каже Отець Богдан. Святиню потрібно облагородити всередині, а також довести до ладу прилеглу територію. Тут, знову ж таки, потрібна фінансова підтримка. Її надають добрі друзі тутешньої громади.

А ось мешканці села Шумівці, це теж Хмельницький район,  ще не мають свого храму. На богослужіння приходять до цієї каплиці, де раніше був магазин. Місцеві власними силами обладнали приміщення під церкву.

Територію під майбутній храм вже виділили. Невдовзі, обіцяє голова громади, розпочнуть тут будівництво.

На втілення планів та з нагоди свята тутешня релігійна громада традиційно отримує подарунки. Грошовий сертифікат передає помічник народного депутата України – Сергія Лабазюка.

І запевняє, така тісна співпраця з релігійними громадами триватиме й надалі.

 

" " " "