Спецрепортаж . У Волочиську відзначили 28-му річницю Української незалежності.

1575

Сотні людей, ярмарки, вокальні виступи, танцювальні флешмоби, спортивні змагання – у Волочиську гучно відзначали 28-му річницю Української незалежності. Мешканці та гості міста не залишалися осторонь – радо брали участь у запропонованих розвагах. Адже для кожного українця 24 серпня – це по-своєму особливий день.

Розпочалося святкування із відкриття оновленої дошки пошани Волочиського району. Тут, зазвичай, розміщують фото кращих колективів та портрети людей, які своєю працею заслужили на шану. Серед них Валентина Баландюк – лікарка – офтальмолог місцевої лікарні, працює у медицині вже близько 28-ми років.

А ось звання почесного громадянина міста Волочиська отримав Аркадій Довбуш. Протягом багатьох років чоловік працює тренером з веслування на байдарках та каное. Його вихованці – переможці світових першостей, чемпіонатів України. Однак поряд із спортивними досягненнями, каже, головне завдання виховувати у дітей патріотизм та щиру любов до своєї країни.

Не минулося відзначення Дня незалежності і без подарунків місцевій громаді. Так 24 серпня у центрі міста презентували новий тенісний корт. У дитячо-юнацькій спортивній школі відкрили оновлену тренувальну залу для веслувальників. Ремонту приміщення та оновлення спортивного інвентарю потребували давно. Відтак, залучили виділені, за підтримки народного депутата України Сергія Лабазюка, державні субвенції, кошти з місцевого бюджету. Доєдналися і представники благодійного фонду «Ми поруч», придбавши для спортсменів сучасний тренажер, для напрацювання техніки та витривалості.

До слова, за активну роботу для України, любов до рідного краю президент благодійного фонду «Ми поруч» Віолетта Лабазюк отримала орден «Берегиня України».

Нині необхідно об’єднатися для розвитку держави. Адже у нас є все: і можливості, і перспективи.

Розваги у Волочиську тривали протягом усього дня. Тут кожен зміг знайти заняття собі до душі. Були і виступи аматорських співочих гуртів, хореографічних колективів. За бажанням можна було придбати і різні товари, що пропонували торгівці на імпровізованому ярмарку. Святкування Дня народження країни об’єднало людей.

У Волочиську вшанували пам’ять тих, хто у різні часи віддав життя за Україну.

Здоровий український дух демонстрували стронгмени. У, вже традиційній, «Битві витривалих» брали участь 12-ро спортсменів-важковаговиків. Проводили змагання за оновленою програмою: учасники виступали парами. Для переможців приготували грошові призи. Учасники були не лише з Волочиська, але й з Хмельницького, Наркевичів, Івано-Франківська.

А на завершення святкового дня, за сприяння благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» мешканців та гостей Волочиська розважали команда КВК «Наш формат» та співачка Альоша.

День незалежності – найбільш значуще свято для більшості українців. 24 серпня – це своєрідний символ єднання нації. Опинившись перед випробуванням горнилом війни, загрози цілісності країни, люди усвідомили цінність самостійної, суверенної держави.

" " " "