Спецрепортаж. Ветеранів Хмельницького та Волочиського районів привітали зі святом Перемоги

1313

Без розмаху та урочистостей, втім з шаною та повагою. Ветеранів Хмельницького району привітали з Днем пам’яті та примирення і Днем Перемоги.

 Тих, хто ризикував життям 75 років тому, залишилося вже й не так багато – всього 16. Серед них – Іван Григорович. У свої 95 років він ще порається по господарству і події 75-річної давнини пам’ятає, ніби ті, відбулися вчора.

Коли війна постукала у двері, Івану Григоровичу було тільки 18-ть. А ось його односельчанин Іван Іванович не досяг і повноліття.

Іван Іванович та Іван Григорович – на сьогодні вже єдині у Давидківцях, хто насправді бачив жахіття війни. У Масівцях свідком «живої пам’яті» є Яким Микитович. Йому вже майже 94 роки, та ось, як воював, закарбувалося назавжди. Про жахіття, які бачив, розповів дітям, онукам та вже й правнукам.

А ось у Волочиському районі в живих залишилися 9 учасників бойових дій. До кожного ветерана завітали помічники народного депутата України Сергія Лабазюка.

 Крім того, 26 квітня в Україні відзначали 34у річницю з дня аварії на Чорнобильській атомній станції, наслідки якої ми відчуваємо і досі. Тож принагідно помічники нардепа також навідалися до сімей постраждалих від техногенної катастрофи.

" " " "