Спецрепортаж. З першого січня, коли вступили в силу нові тарифи, люди почали протестувати.

771

Борис Григорович, як і мільйони українців, користується блакитним паливом. Після нового року був негативно вражений зростанням ціни на енергоносії. Чоловік каже, бюджет від нових тарифів схудне не на одну тисячу гривень.

З першого січня, коли вступили в силу нові тарифи на блакитне паливо та електроенергію, люди почали протестувати. А місцеві ради звертатися до центральних органів влади щодо зменшення цін. Відтак скликали позачергову сесію, для підтримки зверненя

Після зачитування документу усі депутати одностайно натиснули кнопку «За». Позачергова сесія відбулася і у Волочиській ОТГ. Головне питання порядку денного те ж – захмарні тарифи для населення. Кожному, хто отримав платіжки за новими тарифами, зараз вкрай болісно.

Одноголосно підтримали звернення голови фракції «ЗА МАЙБУТНЄ» Дмитра Камінськогоіу Війтовецькій ОТГ. Депутат каже, такими діями намагаються вплинути на ріст ціни.

Цілком підтримує депутатів чинний голова громади. Каже, розуміє людей, бо проживає у тому ж селі і платіжки отримує захмарні.

За ініціативи голови обласної ради Віолети Лабазюк зібрались на позачергове засідання і в Хмельницькому . Цьому передувала робота у комісіях. Фракція політичної партії «За майбутнє» стала одним із ініціаторів звернення.

Ще один сюрприз від уряду очікував жителів 30-кілометрової зони Хмельницької АЕС. Їм скасували пільгу на електроенергію. Тож люди, які живуть у зоні ризику, ще й позбавлені будь-якої державної підтримки. У тексті звернення в одному із пунктів врахували і вимоги жителів Нетішина.

Як каже голова обласної ради Віолета Лабазюк, обговорення проєкту звернення було непростим, але конструктивним.

На позачерговій сесії проголосувалище за однезвернення  – щодо відміни локлауну. Альтернативою йому може стати адаптивний карантин. Як каже голова обласної ради, на черзі – рішення за кабміном, Верховною радою та президентом.

" " " "