Спецрепортаж . Захист – для жителів громади. У медзакладах Волочиського та Хмельницького районів отримали маски

2670

Захисні маски  – для потреб громади. У Війтовецьку амбулаторію медичні пов’язки привезли помічники народного депутата України Сергія Лабазюка. Зараз відчувається  великий брак такого товару на ринку, тож така допомога вкрай потрібна для місцевих мешканців та медпрацівників.

Це – нова амбулаторія сімейної медицини, яка  відкрила свої двері тиждень тому. Тут просторі приміщення, сучасне обладнання та досвідчений персонал. Усе – для потреб пацієнтів.

Війтовецька ОТГ стала однією з перших громад, де отримали маски. Засобі індивідуального захисту днями також отримали і у Розсошанській ОТГ. Як каже лікар місцевої амбулаторії – це важливий внесок у боротьбі із поширенням коронавірусу.

Нині більшість жителів громади дотримуються вимог карантину – не збираються великими групами та не ходять один до одного у гості. А от маска необхідна під час візиту в магазин, до прикладу.

Ще декілька тижнів тому у благодійному фонді Сергія Лабазюка«Ми поруч» розпочалась масштабна робота із пошуку тих, хто зараз займається пошивом цієї продукції. Зробити це було непросто, адже попит на маски шалений, а от матеріал – у дефіциті.

Загалом, вже розвезли у медичні заклади Волочиського та Хмельницького районів понад 20 тисяч масок. У фонді наголошують, кожен мешканець може звернутися до ФАПу, амбулаторії, центру ПМСД або ж районної лікарні та отримати пов’язку. І додають, вже замовили наступну партію масок, які невдовзі доставлять у інші ОТГ та сільські ради округу.

 

" " " "