Спецрепортаж . 14 жовтня в Україні відзначали День захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці. 

1027

 Урочисті заходи, святкові богослужіння та вшанування загиблих. 14 жовтня в Україні відзначали День захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці.

 Для особового складу військової частини, що дислокується Чорноострівської ОТГ, день захисника – професійне свято. Адже не з чуток знають, що таке захищати рідну землю від ворога.

 Їх відданість присязі відзначили у благодійному фонді Сергія Лабазюка «Ми поруч».

 Підтримку з боку благодійного фонду у військовій частині відчувають постійно, зазначає командир Микола Сандул.

 А вже наступного дня святковий концерт відбувся у Лісовогринівецькій об’єднаній територіальній громаді. За словами голови ОТГ, дякують військовим тут не лише у день свята.

День захисника України – свято не лише військових, переконані у благодійному фонді «Ми поруч». Тож з нагоди свята грамотами відзначили тих, хто щодня стоїть на захисті культури, освіти та медицини України.

Волочищина, як і вся Україна у цей день вшановує пам’ять героїв та дякує тим, хто захищав  кордони України. З початку війни на Сході лише з Волочиського району до лав Збройних сил України мобілізували більше шести сотень чоловік.

 Долучилися до урочистостей і помічники народного депутата Сергія Лабазюка. Подяками та подарунками відзначили учасників АТО. Та разом із сім’ями загиблих вшанували пам’ять героїв.

 А так святкували Покрови та День захисника України  у Волочиську  . 14-ого жовтня тут відзначають ще й День мікрорайону та Храмове свято. Представники влади зазначають, такі заходи гуртують громаду.

Помолились за захисників і в Педосах Хмельницького району.  Жителі села взяли участь у спільній молитві за тих, хто боронить країну.

Зібралися на святкову службу  у місцевому храмі, який відбудовували усім селом.

Як каже настоятель, після відбудови храм отримав назву Покрови Пресвятої Богородиці. Саме тому цей день має особливе значення для громади.

У день Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника священники помолились за мир у країні. Саме спокою нині потребує українська земля.  Від народного депутата Сергія Лабазюка  святиня отримала подарунковий сертифікат.  Після служби у Педасах продовжили святкування святковим концертом. А від благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч»  громаді подарували принтер.

 

" " " "