Спецрепортаж. «Чорнобильці»

667

Понад дві сотні  чорнобильців  проживає на території Хмельницького району, 8 – у селі Пирогівці.  Саме у цьому населеному пункті  напередодні дня вшанування ліквідаторів на Чорнобильській станції провели круглий стіл. До участі запросили не лише самих чорнобильців , а й представників соцзахисту.  Микола Мойсєєв згадує,  у далекому 1986 році, без вагань поїхав у зону ураження.  У той час ніхто не думав про загрозу для життя .

Сьогодні проблем у чорнобильців вистачає, а держава не завжди може їх підтримати. Відтак  опіку над  ліквідаторами   взяла   ГО «Союз Чорнобиль України».

На засіданні    круглого столу   пільговики  мали можливість звернутися до місцевої влади та  отримати відповіді на свої питання.  А помічники народного депутата  України Сергія Лабазюка  відзначили ліквідаторів продуктовими наборами.

Долучились  помічники  нардепа і до заходів у місті Хмельницькому.

В Чорнобильській зоні була і Катерина Онищук.   Жінка працювала   інженером – дозиметристом  .  Говорить,  тоді своїми силами вони зробили неможливе. А сьогодні слова     подяки  від представників влади  чорнобильці   чують лише напередодні свята

Відтак  питання соцзахисту чорнобильців  є одним із пріоритетних напрямків у законотворчій роботі Сергія Лабазюка.  Народний депутат є співавтором  багатьох законопроектів,  щодо соціального захисту. До слова, останній, зареєстрований у жовтні , спрямований на відновлення конституційний прав, поліпшення ефективності  медичної допомоги,  лікування та реабілітації постраждалих.

" " " "