Спецрепортаж. « Круглий стіл у професійному ліцеї» .

1396

На Хмельниччині  завершився другий етап проекту «Співпраця бізнесу та професійно-технічної освіти» ініційованого народним депутатом України Сергієм Лабазюком. Саме 22 червня 2018 року нардеп , роботодавці та керівники профтехзакладів  взяли участь у засіданні робочого столу. За 5 місяців роботи вдалося зробити чимало – між роботодавцями та закладами професійної освіти укладено 34 угоди про співпрацю. Тож перші цеглинки для міцної співпраці закладено, і наступним етапом  проекту стала зустріч  потенційних  роботодавців та майбутніх спеціалістів  у стінах Хмельницького професійного ліцею. Заклад  готує кухарів, кулінарів, слюсарів – усі ці професії є затребувані на ринку праці. Цього року професійний ліцей  почав ліцензоване навчання зварника поліпропіленових та пластикових труб.

Саме зварювальників,механіків та ремонтників нині потребує  завод «ТЕМП», де виробляють сучасне  обладнання та деталі. Проте молодь не поспішає працевлаштовуватись  у цехи підприємств. Тож  роботодавці шукають мотивацію для випускників профтехзакладів.

Для учнів закладу навчання – це лише період у житті.  Проте частина юнаків та дівчат всерйоз задумується над перспективами у майбутньому та  працевлаштуванням за фахом.

Саме для того, аби молодь мала гарне майбутнє, а  представники бізнесу – гарно підготовлені кадри, народний депутат України  Сергій Лабазюк зареєстрував  проект постанови № 9173 про застосування дуальної форми навчання для підготовки професійних кадрів. Роботодавець вкладатиме гроші, натомість через певний час матиме спеціаліста , якого потребує.

За підсумками зустрічі  усі учасники мали змогу не лише обговорити ситуацію на ринку праці, а й внести свої пропозиції щодо покращення ситуації з працевлаштування молоді.

Наступним етапом проекту стане низка профорієнтаційних заходів по школах міста та районів.

" " " "