Спецрепортаж . « Лікарня доброзичлива до дитини». 

1197

Хмельницька міська дитяча лікарня відзначила своє 70-річчя.  Заклад є флагманом вітчизняної медицини та перший в Україні отримав статус « Лікарня доброзичлива до дитини».  Щороку тут лікуються понад 11 тисяч діток. 8 із 10 відділень обслуговує  маленьких жителів з усієї області.

Більше ніж 45 років  лікарем  – анестезіологом працює у лікарні Микола Варгатий  Він добре пам’ятає  усі етапи перетворення закладу.  Говорить, працювати з дітьми особливо важко. Але воно того варте.

Сьогодні медична галузь стоїть на шляху реформування.  У наступному році  реорганізація торкнеться саме закладів  вторинного рівня.  Зміниться і система фінансування та оплати праці.

Також держава  має взяти на себе забезпечення матеріально  – технічної бази.  Адже саме від  високотехнологічного обладнання  залежить якість надання  медичної допомоги .  Інколи життєво важливі показники залежать  від  різних датчиків та  точних вимірів.  Відтак  До 70 річного  ювілею  лікарні ,  благодійний фонд Сергія Лабазюка « Ми поруч»,  придбав сучасне обладнання для реанімації новонароджених

Апарат дає змогу спостерігати за дітками у реанімації, контролювати рівень кисню та серцебиття.  Завдяки такому обладнанню,   лікарі зможуть  миттєво  реагувати на зміни в організмі.

І хоча в наступному році   на лікарню чекає   непроста медична реформа, попереду багато амбітних задумів та планів.

" " " "