Спецрепортаж . Професійне свято медиків .

766

Щороку, у третю неділю червня, Україна відзначає професійне свято працівників галузі охорони здоров’я. Бути медиком – відповідальна місія, життєво необхідна для кожного суспільства. Вони допомагають людям з’являтися на світ та рятують життя у найскрутніші хвилини. Самі ж медпрацівники вважають свою професією покликанням душі.

Представників найбільш гуманної та благородної професії вітали із професійним святом в урочистій обстановці. За традицією долучився до вітань й народний депутат України Сергій Лабазюк. В знак безмежної вдячності за сумлінну працю помічники вручили відзнаки від нардепа медпрацівникам з різних куточків району. Колективи обох районних лікарень отримали також сертифікати на поїздку до Львова. Такий ж подарунок напередодні з нагоди дня медичної сестри нардеп презентував медикам первинної ланки. Втім, не лише з нагоди свята, кажуть лікарі, відчувають фінансову підтримку від депутата Верховної Ради. Адже вона сьогодні в період, медичних реформ, потрібна як ніколи.

Згадали про проблеми медичної сфери й на урочистостях у Чорноострівській районній лікарні. Очільник закладу зазначив, нині державного фінансування вистачає лише на першочергові потреби – зарплату, медикаменти та комунальні послуги. Над вирішенням додаткових проблем працюють спільно із народним депутатом.

Працює нардеп над покращенням умов лікування пацієнтів та роботи медиків й у Волочиському районі. Традиційно щороку коштом благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» у районній лікарні ремонтують одне із стаціонарних відділень. Так, у закладі попередніми роками осучаснили відділення хірургії, терапії та патології вагітних. Нині ремонтні роботи активно тривають у пологовому відділені.

Незабаром новеньке обладнання матимуть й мед працівники Волочиського центру першої швидкої допомоги. Згідно звернення в громадську приймальню благодійний фонд нардепа «Ми поруч» долучився до закупівлі сучасного елекрокардіографа. Сертифікат на його придбання та інші подарунки вручили помічники народного депутата у ході районних урочистостей.

Всього персональні відзнаки від народного депутата з нагоди професійного свята отримало близько півсотні медиків з різних куточків 188-го округу.

 

" " " "