Спецрепортаж . Вболівай за своїх. У Волочиську підбили підсумку спортивних досягнень.

686

Як покращити спортивні здобутки, розвинути інфраструктуру, та якомога більше дітей забрати з вулиці – про це днями говорили у Волочиську. Під час круглого столу учасники, а це- тренери, спортсмени, влада, очільники  ОТГ, благодійники та народний депутат України Сергій Лабазюк обговорили пріоритети розвитку спорту у районі.

Наразі у Волочиському районі створено та ефективно працюють три об’єднаних територіальних громади. За словами профільних керівників управлінь, завдяки реформі децентралізації влади  вже вдалося втілити в життя багато спортивних інфраструктурних проектів.

Спорт завжди прославляв район не тільки на обласних змаганнях. Вихідці із спортивних шкіл та секцій  Волочиського району посідали високі місця на чемпіонатах світу та Європи. Гарні здобутки є чи не у всіх видах спорту, від легкої та важкої атлетики до веслування.

Проте, як зізнаються самі тренери та спортсмени, вагомими здобутками завдячують роботі народного депутата України Сергій Лабазюка. Тільки за два роки народний обранець спрямував на розвиток  спорту майже два мільйона гривень державної субвенції. З поміж цього системно працює  благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч». За останні чотири роки сума підтримки від нього спорту склала майже три мільйони гривень.

Сергій Лабазюк переконаний, інвестиції у спорт – це інвестиції в майбутнє.  Тому потрібно  залучати до розвитку інфраструктури бізнес, як це робиться у європейських країнах.  У 2019-тому у районному центрі планують реалізувати два масштабних проекти, а саме – будівництво сучасних спортивних комплексів.

Ще один об’єкт, який планують збудувати у Волочиську у більш довогостроковій переспективі – сучасний басейн.  По завершенню зібрання учасники нагородили кращих тренерів краю відзнаками та грошовими преміями.

" " " "