Спецрепортаж . Як у Волочиську святкували День Народження міста та країни

2740

24 серпня у Волочиську святкували масштабно. Там відзначили 27-ому річницю Незалежності країни та 555-ть років рідному місту. Розпочали святкування з відкриття оновленої дошки пошани. Так, за трудові здобутки відзначили організації, колективи та окремих працівників. Голова Волочиської райдержадміністрації Володимир Сергійчук зазначає, завдяки цим людям нині Волочиський район – один із кращих в області за багатьма показниками. Для підтвердження своїх слів називає одну, але красномовну цифру.

Відзначили здобутки Волочищини і під час урочистого параду, в якому взяли участь представники організацій та установ, які  працюють на розвиток міста та району. Традиційно колона пройшла центральною вулицею міста.

27 років – вік зрілості. Це саме той період, коли варто підводити підсумки, аналізувати помилки та визначати подальший напрямок розвитку. Наша держава свій шлях вже обрала, зазначив народний депутат України Сергій Лабазюк.

Одним із таких кроків до розбудови країни свого часу стала реформа децентралізації. Волочиська громада на шлях реформування ступила одна з перших. Розвиток інфраструктури, відродження українського села, створення нових робочих місць – це далеко не повний перелік здобутків, якими може пишатися Волочиська ОТГ.

Відзначив позитивну динаміку розвитку у Волочиській ОТГ і народний депутат. Зазначає, сила громади – в мудрості та єдності. Переконує, попереду – ще більше досягнень та здобутків.

Традиційно нардеп відзначив подарунками та подяками тих, хто щодня працює над розвитком регіону.

Самі ж волочищани у свій День Народження загадають бажання. І у всіх воно – єдине.

Аби всі мрії стали реальністю, за доброю традицією у небо запустили повітряні кульки.

24 серпня у Волочиську трапилася ще одна важлива подія. У центральній районній  лікарні відкрили оновлене пологове відділення. Після капітального ремонту в медзакладі забезпечити комфортні умови як для новонароджених, так і для майбутніх мам. Всього на оновлення приміщення витратили близько півмільйона гривень.

Оновили не лише приміщення, а й обладнання, з яким працюють лікарі. Зізнаються, раніше при  прослуховуванні серцебиття плоду доводилося користуватися дідівськими методами. Тепер – з сучасною апаратурою працювати стало простіше.

Це вже четверте стаціонарне відділення, яке капітально відремонтували у закладі коштами благодійного фонду «Ми поруч». На цьому зупинятися не планують.

Приємним на несподіванки видався день для працівників служби швидкої допомоги. Нардеп презентував їм грошовий сертифікат на суму 60 000 гривень для  придбання сучасного кардіографа.

У дні святкувань не забули й згадати тих, кому завдячують розвитку лікарні. Так, родина заслуженого лікаря України Дмитра Берегового, який свого часу очолював ЦРЛ, та адміністрація закладу вшанували пам’ять медика відкриттям меморіальної дошки.

За сприяння Сергія Лабазюка організували й розваги для наймолодших. Так, діти забавлялися на безкоштовному батуті та пригощались морозивом.

А це – вже інша локація святкувань – ярмарок. Тут – гості ледь не з усієї України. На прилавках – солодощі, напої, сувенірна продукція та багато іншого. Серед торговців і пан Василь. Завітав до Волочиська із міста Берегове, а всіх охочих частує справжніми закарпатськими винами.

Поки гості із Закарпаття пригощали напоями, візитери з інших регіонів брали участь у змаганнях з силового екстриму, які відбувалися за сприяння народного депутата Сергія Лабазюка. Мірялися силою учасники з Тернополя, Хмельницького та Волочиська.

Страви – смачні, приготування – видовищні. Після обіду усі присутні могли вдосталь поласувати традиційними українськими стравами. Аби відтворити козацьку добу, на площі розгорнули кухню під відкритим небом. Кашовари, а саме так називалася професія кухара кілька століть тому, одягнені в шаровари, чоботи та вишиванки. Хоча, як зазначають самі кухарі, секрет смачної страви ховається не в одязі.

Пригощання гостям припало до смаку. Зізнаються, в домашніх умовах такого не приготуєш.

Яскравим завершенням свята став вечірній концерт зірок української естради. Розважали публіку артисти Іван Березовський та Алекс Луна, а фінальну крапку поставив запальний виступ гурту «Тік», послухати який зібралося понад десять тисяч жителів Волочиської громади, навколишніх населених пунктів, міста Хмельницького та навіть інших областей.

 

 

" " " "